Bewust ademen voor kinderen

Ademhalen, kinderen doen het zo'n 28.000 keer per dag, zonder erbij stil te staan, zonder te beseffen dat we met de juiste ademhaling stress, spanning, hoge bloeddruk, energiedipjes, etc. kunnen beïnvloeden.

 

Een mensenlichaam kan best een tijdje zonder drank en voedsel, maar ontzeg het gedurende enkele minuten de adem en het blokkeert. Een lichaam heeft zuurstof nodig, op elk moment van de dag.

 

Maar ook al is onze ademhaling zo'n vitale lichaamsfunctie, we besteden er doorgaans bitter weinig aandacht aan. Vreemd, toch? Nu moet je natuurlijk niet elk van de 28.000 ademteugen die je per dag inhaleert grondig gaan bestuderen, maar met een beetje extra aandacht kun je veel meer halen uit je ademhaling. Je energielevel gaat omhoog, stress wordt verminderd etc.

 

Bewust ademen begint altijd bij neusademhaling. Normaalwaarden voor het aantal keren ademen per minuut zijn (Bron:https://labuitslag.nl/functieonderzoek/ademhaling/):

 

Kinderen (3 – 6 jaar)            20 – 30   per minuut

Kinderen (6 – 12 jaar)         18 – 26   per minuut

Kinderen (12 – 17 jaar)       12-20       per minuut

 

Mindful Run werkt volgens de filosofie van de Buteyko Methode. De Buteyko methode wordt gezien als de meest efficiënte en effectieve methode om je ademhaling in de norm te krijgen.

 

Sinds het schooljaar 2007 - 2008 is de Buteyko-methode ingevoerd op de middelbare scholen van Glasgow (Schotland) als een algemeen studieprogramma ter preventie van diverse aandoeningen bij scholieren (bronchiale astma, allergie, frequente verkoudheden, verhoogde psychische opwinding).

 

Mindful Run 4 Kids laat de kinderen kennis maken met verschillende ademhalingstechnieken, zowel tijdens inspanning als tijdens ontspanning.

 

Mindful Run 4 Kids zorgt ervoor dat de kinderen minder stress ervaren en dat het uithoudingsvermogen wordt vergroot.

 

Mindful Run 4 Kids gebruikt in al haar trainingen en workshops Mindfulness technieken in combinatie met ademhalingstechnieken. Deze technieken zijn wetenschappelijk onderbouwd en zijn uniek omdat ze nog niet op deze manier met bewegen worden gebruikt door andere trainers.

 

Adem jezelf gezond met Mindful Run 4 Kids!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.